donderdag 27 november 2014

Feedbackfiche Speeddating



Presentatiepaneel

De windsurfmachine





Dit was ons prototype op schaal.
We wouden een duidelijke voorstelling van ons concept hebben en kozen daarvoor om playmobiel ventjes te gebruiken om te weergeven hoe dat de machine zou werken.

zondag 23 november 2014


Beste concept 

- Rodeo-windsurfmachine

Bijkomende vragen / iteraties



Joystick / Romote rontroler
Programmeren mechanisme


Timer


 Waterkanon / schuimkanon / ballenkanon




PROTOTYPES VAN GEKOZEN CONCEPTEN


Rodeo-windsurfen




Windsurf glijbaan

GEKOZEN CONCEPTEN

Rodeo-Windsurfen


Windsurf Glijbaan



CONCEPTEN


Rock-surfen

Dans op je surfboard en maak gekke moves. Probeer je vrienden te verslaan in een spelletje rock-surf. Maar pas op dat je niet van je plank valt! Onder de plank is er een veer / mechanisme bevestigd die ervoor zorgt dat alle moves die je maakt worden omgezet in punten op het scorebord.


Tornado-surfen

Blijf zo lang mogelijk op de surfplank staan. Wees aandachtig en sta soepel op je plank. Maar houd je vooral goed vast want de tornado word heviger. Het mechanisme onder de surfplank draait altijd maar sneller en sneller.



Rodeo-windsurfen

Blijf zo lang mogelijk op de plank staan en beweeg mee met je plank alsof je op zee zit.
Het mechanisme onder de plank zorgt voor een golvend effect. De plank zal ook roteren aan verschillende snelheden wat het moeilijker zal maken voor de speler.



Balanceer boards

Probeer zo lang mogelijk je evenwicht te houden op het balance board. Anders zou je wel eens kopje onder kunnen gaan.



De windsurf glijbaan

Glij naar beneden op de waterglijbaan en maak gebruik van de ventilatoren om bij te sturen.
De eerste die de finish haalt wint! 


donderdag 13 november 2014

Technische school Don Bosco, Halle


Op 13 november zijn we uiteindelijk de technische school Don Bosco gaan bezoeken in Halle.
Dit is de school die de ontwerpen/machines gaat verwezenlijken voor de Heilig Hartschool in Jette.
Toen we daar met zijn allen aankwamen werden we door een docent begeleid naar een lokaal, Daar werd ons uitleg verschaft over de school zelf en de afdelingen waarin ze specialiseren.
Vervolgens kregen we een rondleiding door iedere afdeling.
De docent informeerde ons goed in over de stand van zaken en welke materialen en machines er gebruikt worden per afdeling.





Metaalafdeling


 












Er werd ons uitgelegd wat de mogelijkheden en technieken zijn die er bestaan in de metaalafdeling, Natuurlijk moesten we er rekening mee houden dat het nog altijd leerlingen zijn die alles maken en geen professionals.





Houtafdeling


De houtafdeling bestond uit een zeer aangename werkruimte waar veel zonlicht aanwezig was.
Ook hier waren er verscheidene machines aanwezig om houten onderdelen te vervaardigen.








Je zag dat de leerlingen druk bezig waren met al hun opdrachten!









Het was overduidelijk dat er geen houttekort was en dat er een ruime keuze aanwezig was.
De afspraak was dat indien er voor ons ontwerp materiaal vereist was dat wij niet konden verschaffen, we dat best zo snel mogelijk lieten weten aan de school.
Doordat hun school jaarlijks met bedrijven werkt en ze een bepaald bedrag mogen uitgeven aan materiaal is er geen flexibiliteit als het neerkomt op aankoop van extra materiaal.





















































































Een wijze woordspelling om de studenten te motiveren!





























Wat we gemerkt hebben is dat er zeker geen tekort is aan machines of materiaal.
De school op zich is een fijne omgeving om er als leerling te studeren.
Naast deze afdelingen waren er nog vele andere afdelingen waar leerlingen allemaal druk bezig waren.
Het was een boeiende ervaring om zo een grote school te bezoeken.
Want er werd ons namelijk in het begin van de rondleiding verteld dat dit een van de grootste technische scholen was in Vlaanderen!


Hier zijn we er dan met zen allen.
Langs de linkerkant staat ook de verantwoordelijke die ons begeleid heeft door de school en ons een uitgebreide uitleg gaf over elke sector en wat er wel en niet kan.





maandag 10 november 2014


CONCEPTEN



Windsurfspel

Hierbij word niet in werkelijkheid gesurft door de kinderen, maar is het de bedoeling dat de kinderen de surfplankje bedienen. Ze kunnen hun surfplank modificeren en boosts verkrijgen door in een hoger level te komen. Een creatief en leerrijk spel.





Airsurfing

Het airsurfspel is gebaseerd op de airhockeytafel. Door het lichtgewicht van de balletjes en de kracht van het blazende tafelblad gaan de balletjes zweven. vervolgens kunnen de balletjes worden weggeslaan in het doel van de tegenpartij.




Educatieve windsurf initiatie

Met deze module kunnen kinderen inzicht krijgen in de werking van het zeilen / windsurfen.
Ze leren meer over windrichtingen en onderdelen van de surfplank.



Surfmachine

Deze machine kan door kinderen bediend worden. Surfplanken kunnen met een kraantje in het water worden gelegd.Vervolgens kunnen kinderen de rest van het materiaal in een mandje leggen en naar beneden laten vliegen door middel van een touw en katrol. Als de surfplank eenmaal opgetuigd is met de masthouder kunnen kinderen het waterstart ponton gebruiken om gemakkelijker te starten. 






Point, surf and score

Dit spel kan gespeeld worden met 2 kinderen. Aan de hand van ventilatoren kunnen ze kun windsurfplankje bedienen en zo naar de andere kant van het speelveld (waterbak) sturen om vervolgens binnen te varen en te scoren in het doel van de tegenpartij.




Surfkasteel

Aan de hand van twee springkasteel elementen kunnen kinderen op het droge leren windsurfen. Tussen de twee opblaasbare elementen ligt een rail waar de windsurfplank is op bevestigd. Kinderen kunnen hier leren windsurfen met vallen en opstaan!


Surf booster

Neem een vliegende start met deze waterjet machine of creëer stroom versnellingen en golven! 




Surf simulator / waterstart

 De surf simulator bied de mogelijkheid om te surfen op het droge. De windsurfomgeving wordt weergegeven op de schermen rondom de persoon. Met een kinect Xbox systeem kunnen de bewegingen van de surfplank en zeil worden vastgelegd en vertoond op de schermen. Door met het zeil te bewegen zal de kinect automatisch de surfplank meebewegen net zoals in het echt.




Hold and step

Deze valbrug bied surfers de mogelijkheid om de surfplank vast te houden terwijl men op de surfplank kruipt. Er wordt ook meer plaats gecreëerd doordat er nu ook surfplanken op het water kunnen vastgehouden worden en niet allemaal op het ponton moeten worden getrokken. Wat normaal plaatsgebrek en struikelgevaar met zicht meebrengt.


Surfing walls

Deze muren bieden de surfer een gang met goeie luchtstroom waardoor er hoge snelheden kunnen worden gehaald en de windrichting constant blijft. Wat aangenaam is voor een beginnend windsurfer.



woensdag 5 november 2014



De Windsurfmachine


DE OPDRACHT


Deze opdracht is in het kader van MyMachine:


MyMachine is een grootschalig project dat zorgt voor de realisatie van kinderen hun droommachine. Kinderen uit het basisonderwijs bedenken een 'machine' (een fantastisch ontwerp of droom) dat dan verder wordt uitgewerkt tot een ontwerp, om tenslotte te worden gerealiseerd door leerlingen uit het technisch onderwijs. Gedurende het ganse traject kunnen kinderen en studenten beroep doen op de expertise en ondersteuning van diverse bedrijven en organisaties om zo de knapste (of gekste) machines te realiseren.